bellende vrouw

Geen gemiste kansen meer met een vast 010 nummer op je mobiel

Ben jij zorgverlener, stukadoor, koerier of een andere zelfstandig ondernemer in Rotterdam en wil je altijd bereikbaar zijn maar niet op je privénummer? Of misschien wil je je bedrijfsnummer op je werkauto etaleren? Neem dan een vast 010 nummer op je mobiel!

Maar hoe zit dat precies in elkaar en wat zijn de voordelen van een 010 nummer aanvragen en laten doorschakelen naar je mobiel? En hoe komt Rotterdam eigenlijk aan het netnummer 010?

Geschiedenis van het 010 netnummer

De geschiedenis van de telefonie in Rotterdam gaat terug tot 1882 toen de stad zijn eigen telefoonnetwerk kreeg, 1 jaar nadat de Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij in Amsterdam het eerste Nederlandse openbare telefoonnetwerk startte op 1 juni 1881. In 1888 werd de eerste telefoonlijn tussen Amsterdam en Rotterdam getrokken. Het aantal aansluitingen in heel Nederland nam daarna met rasse schreden toe en zo onstonden er verschillende telefoondistricten, elk met hun eigen kengetal.

Dit kengetal werd mettertijd vervangen door het netnummer. Rotterdam had oorspronkelijk het netnummer 01800, maar met de steeds toenemende aansluitingen werden de telefoonnummers steeds langer en om dit op te lossen, werden de netnummers verkort. Het netnummer van Rotterdam werd 010. De keuze van het verkorte netnummer had alles te maken met een soepele overgang voor de gebruiker – het moest makkelijk te onthouden zijn en lijken op het oorspronkelijke nummer – en was niet gerelateerd aan een bepaalde rangorde om de belangrijkheid van een stad aan te geven.

Vast nummer op je mobiel – hoe zit dat in elkaar?

Een vast nummer op mobiel vereist geen vaste lijn en dus ook geen abonnement voor zo een lijn. Gesprekken naar dit nummer, welke gekoppeld is aan je mobiele telefoon, worden automatisch doorgeschakeld naar je mobiel. Vanuit je mobiel kun je ook uitgaande gesprekken voeren met je vast 010 nummer. Verder zijn er ook andere opties als wachtrij, voicemail en doorschakelen, afhankelijk van het belpakket dat je kiest. Je hebt in principe dus een telefooncentrale op je smartphone en de verschillende opties beheer je zelf middels een app.

Wat zijn de voordelen?

Een vast zakelijk nummer op mobiel is er speciaal voor zzp-ers en zelfstandig ondernemers en is aantrekkelijk om een aantal redenen. Ten eerste oogt het heel professioneel als je een vast nummer hebt voor je onderneming.  Een ander voordeel is dat men je altijd kan bereiken, of je nu onderweg bent, op je flex werkplek, of aan het werk bij een cliënt. Aan de andere kant wil je soms juist niet bereikbaar zijn, bijvoorbeeld buiten bedrijfsuren of een vakantie, en dit los je op middels voicemail, een antwoordservice of doorschakelen naar een collega.