personal training rotterdam

Personal trainer aan huis in Rotterdam voordelen

Als fitnessinstituut is een vraag die we veel gesteld krijgen door zowel onze studenten als hun potentiële klanten: “Hebben mensen echt een personal trainer nodig?”… en als je deze volgende voordelen wilt ervaren, is het antwoord ja!

Er zijn zoveel redenen waarom een personal trainer Rotterdam essentieel is voor het bereiken van je fitnessdoelen, of die nu gebaseerd zijn op gewichtsverlies, op sport of voor sportieve doeleinden. Hier hebben we de belangrijkste redenen op een rijtje gezet waarom je een personal trainer zou moeten hebben, evenals de voordelen die je waarschijnlijk zult bereiken door met een trainer te werken.

1. Voorlichting

Een van de belangrijkste redenen waarom iemand een personal trainer zou moeten hebben is dat hij je kan voorlichten over alle aspecten van gezondheid, fitness en beweging. Kennis is macht en als het gaat om je fitnessdoelen is een goed begrip van wat nodig is om die doelen te bereiken ongelooflijk versterkend.

Je personal trainer zal je kunnen helpen verder te leren hoe je voeding een rol speelt in je fitnesstraject, welke oefeningen op welke spieren gericht zijn, de juiste oefenvorm en nog veel meer. Je tot een fitnessprofessional kunnen wenden voor alle vragen die je hebt in plaats van je tot Google te wenden, leidt tot gedetailleerde, goed onderlegde en persoonlijke antwoorden die je zullen helpen slagen.

2. Ze helpen je om de juiste vorm aan te meten

Een opgeleide personal trainer naast je hebben om de juiste houding en techniek te demonstreren is van onschatbare waarde. Een personal trainer zorgt ervoor dat cliënten de oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, om de resultaten te maximaliseren.

Een goede vorm bij het uitvoeren van oefeningen is ook essentieel om de kans op blessures te verkleinen. Elk jaar raken veel mensen ernstig geblesseerd door oefeningen waarvoor ze geen training hebben gehad, en dit kan hun gezondheid en conditie voor lange tijd beïnvloeden. Iemand laten trainen in hoe je bepaalde taken moet uitvoeren zal het risiconiveau sterk verminderen en de effectiviteit van je fitnessroutine vergroten.

Terwijl sommige mensen misschien slechts kleine aanpassingen nodig hebben aan bepaalde oefeningen waarvan ze zich niet realiseerden dat ze die verkeerd uitvoerden, moeten sommige mensen misschien helemaal opnieuw beginnen; de basis leren en de kennis en het zelfbewustzijn ontwikkelen om over hun vorm na te denken. Hoe dan ook, je personal trainer kan vaststellen wat je nodig hebt en zal je de weg wijzen.

3. Ze komen tegemoet aan je persoonlijke eisen

Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders mogelijkheden en eisen anders zijn als het om lichaamsbeweging gaat. Dat kan van alles zijn, van het proberen terug te komen na een oude blessure, tot het hebben van een fobie die van invloed kan zijn op waar of hoe je traint.

Als je bijvoorbeeld een oude knieblessure hebt die een operatie vereiste, maar sindsdien niets hebt gedaan om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan heb je andere oefeningen en doelen nodig dan een atleet die traint om een marathon te lopen. Dit is waar de ervaring van een personal trainer een enorm verschil kan maken voor je trainingsprogramma.

4. Ze helpen je realistische doelen voor de lange termijn te stellen

Veel mensen die beginnen met trainen, verwachten hun doelen meteen te bereiken, of dat nu gewichtsverlies, verbeterde kernkracht of meer kracht in het algemeen is, bijvoorbeeld. Maar deze dingen kosten tijd; als je doelen niet realistisch zijn, is het gemakkelijk om ontmoedigd te raken als je ze niet meteen bereikt hebt.

Een personal trainer Rotterdam zal je niet alleen helpen realistische doelen te stellen die je zult kunnen bereiken (als je er moeite voor doet, natuurlijk), maar hij zal je ook op het goede spoor kunnen houden om die doelen te bereiken. Als je doel bijvoorbeeld is om een ‘bikinilichaam’ te bereiken voor de zomer, dan gaat het er niet alleen om dat je een maand lang 100 crunches per dag doet om je buikspieren te trainen.

Het gaat erom je dieet aan te passen om de juiste voedingsmiddelen te eten, cardio en gewichten te mengen om de juiste spieren te trainen, en een tijdschema op te stellen waarin dit bereikt kan worden.

5. Ze kunnen je plannen ondersteunen om fit te worden voor een doel of activiteit op korte termijn

Behalve dat ze hun cliënten helpen realistische doelen te stellen, zijn personal trainers het perfecte hulpmiddel om je te helpen een specifiek doel te bereiken. Dit is ideaal voor degenen die trainen voor een specifiek evenement of een bepaald fitnessniveau moeten bereiken voordat ze iets kunnen doen wat ze echt willen.

Als je bijvoorbeeld een bucketlist hebt met ‘Skydiven’ erop, maar boven het maximale gewicht zit, dan is het inhuren van een personal trainer om je te helpen met afvallen een goede start om dit doel te bereiken. Of als je doel is om binnen zes maanden een marathon te kunnen lopen, dan kan het inhuren van een personal trainer om je op het juiste spoor te zetten alles zijn wat je nodig hebt om een marathon te voltooien.