Sterrenkijkdagen een groot succes in Rotterdam

Sterrenkijkdagen een groot succes in Rotterdam

De jaarlijkse Sterrenkijkdagen waren ook dit jaar weer een groot succes. Hoewel de officiële tellingen nog niet voorbij zijn, wordt er zelfs gerept over een nieuw record. Dit lijkt alles te maken te hebben met het feit dat het weer de bezoekers erg goed gezind was. Zowel overdag als ’s avonds waren de verscheidene hemellichamen goed te zien. Er was sprake van een nog erg jonge maan. Hierdoor was het asgrauwe deel van de maan nog goed te zien. Ook zorgde het licht van de maan op deze manier voor weinig storing. 

Hoge bezoekersaantallen in het hele land

De Landelijke Sterrenkijkdagen vonden dit jaar ook weer plaats op verschillende locaties. De meest noemenswaardige hiervan is misschien wel Rotterdam. Een leuker avondje uit in Rotterdam kun je niet bedenken! Hier kwamen namelijk op één dag zeker 1900 bezoekers. Andere locaties waar veel naar de sterren gekeken werd zijn Middelburg (Philippus Landsbergen), Bovenkarspel (Volkssterrenwacht Orion), Groningen (Blaauw Sterrenwacht), Venlo en de sterrenwacht van Bussloo.

Deze hemellichamen waren vooral populair om naar te kijken: Jupiter, het sterrenbeeld Orion, de Krabnevel, maar ook ‘gewoon’ onze eigen zon en maan. Er werden interessante verhalen verteld over de diverse sterren. Doordat er gebruik gemaakt werd van telescopen met een H-alpha filter, kon men dit jaar nóg beter naar de sterren turen. Voor de nieuwsgierigen werden er ten slotte ook interessante rondleidingen georganiseerd. Bekijk al het laatste nieuws uit Rotterdam op rotterdamnieuws.nl.